Tuesday 30 March 2010

Τέρμα το διάλειμμα!

Δύο υποθέσεις με πολλά κοινά που αποδικνύει πως έχει κατάσταση. Στην πρώτη περίπτωση, 10 αστυνομικοί έσπασαν στο ξύλο δύο φοιτητές που για καλή τους τύχη κάποιος βιντεογράφησε το όλο σκηνικό. Αρχικώς αθωώθηκαν οι 10 κατηγορούμενοι αστυνομικοί από το Δικαστήριο θεωρόντας πως το βίντεο δεν είναι αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο. Κατά το κοινώς δη λεγόμενο: επαντρέψαν μας με άδρωπο. Ομως μετά την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα λαϊκή κατακραυγή εναντίον του δικαστικού θεσμού, η υπόθεση πήγε στο Εφετείο και αποφασίστηκε χθες η επανεκδίκαση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν για τους 8 κατηγορούμενους, ενώ οι 2 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν. Η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Αυγουστίνου Δημητρίου από την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης έφερε επίσης λαϊκή κατακραυγή αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Σήμερα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επιδίκασε αποζημίωση τριακόσιων χιλιάδων ευρώ στον Κύπριο φοιτητη. Οι τρείς νέοι μπορουμε να πούμε πως ήταν τυχεροί. Διότι ξύλο χωρίς λόγο από εμετικά, κομπλεξικά και φασιστικά γουρούνια όπως ήταν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, μπορεί να φάει οποισδήποτε. Το δύσκολο είναι η υπόθεση να έρθει στην επιφάνεια και να προβληθεί. Να νιώσει όταν ενημερωθεί ο καναπεδάτος μεσοαστός για μερικά λεπτά ΝΤΡΟΠΗ που είναι πολίτης. Ας δούμε όμως και την άλλη όψη:

  1. Στις 14 Απρίλιου ο Αυγουστίνος Δημητρίου θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος για ξυλοδαρμό εναντίον των αστυνομικών που τον έσπασαν στο ξύλο.
  2. Ένας από τους αστυνομικούς που καταδικάστηκαν σήμερα για τη ίδια υπόθεση, (και είχε επανειλημένα κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ξυλοδαρμούς) έχει πάρει προαγωγή ανώτερου αστυνομικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοιλκίς.
  3. Αγάνακτισμένοι εκατοντάδες πολίτες για την υπόθεση ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών, ένα βράδυ στην πλατεία Φανερωμένης ίδρυσαν την κίνηση πολιτών ALERT. Πλέον με την κίνηση ασχολούνται 5-6 "περιθωριακοί".
  4. Το θέμα του ξυλοδαρμού έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και ήταν το κέντρο της επικαιρότητας για 2 εβδομάδες. Σήμερα το θέμα της απόφασης του Εφετείου πέρασε στα ψηλά.

Γιαυτό Γουρουνάκια μου τέρμα το διάλειμμα... Τα κεφάλια στους βόθρους από αύριο. Porki το πιο βρώμικο γουρουνάκι της φάρμας

2 comments:

  1. Πρέπει να ξέρεις αγαπητέ ότι τα γουρουνάκια εν που τα πιο έξυπνα θυλαστικά, τζιαι αν τα αφήκεις ελεύθερα στη φύση εν που τα πιο καθαρά ζώα. Αυτά που βλέπεις τζιαι βρωμούν είναι τα φυλακισμένα μες τη φάρμα πον αναγκασμένα να ζουν μες τα βόρβορα τους. Κανονικά εν καθαρές λάντες που θα εγυρεύκαν. Για να είσαι δίκαιος πρέπει να λαλείς για ανώμαλα γουρουνάκια, σαν τζιείνα τα ανώμαλα ανθρωπάκια με τα οποία τα παραλληλήζεις.

    Καλορίζικο το μπλόγκ.

    ReplyDelete