Tuesday 23 March 2010

The Cyprus Dream

Αφού τελειώσουν τις εξειδικεύσεις τους...λημένοι πλέον από τα Greek Nights και τις φοιτητικές παρατάξεις (άντε και με το καλό βουλευτές που λέει και ο Τενεκές Πετρολάου), επιστρέφουν πίσω για να εκπληρώσουν τα σχέδια που έκαναν γι’ αυτούς οι γονείς τους, οι οποίοι θέλουν να περπατούν στις οικογενειακές συγκεντρώσεις καπαρτίζοντας τις επιτυχίες των κοπελλουθκιών τους (τις οποίες με πλάγιο τρόπο παρουσιάζουν ως δικές τους).

Εθνικό Σχέδιο Δράσης (National Action Plan) :

  1. Βάλλουν μέσο πριν έρτουν Κύπρο για να μπουν στο δημόσιο (οπουδήποτε ! δεν έσιει σημασία το που...φτάνει να ππέφτει ο μισθός κάθε μήνα τζιε να σχολάνουν η ώρα 2:30), στην Τράπεζα, στην Ernst & Young, στην Deloitte τζιε στην KPMG. Ταυτόχρονα κλαίουνται επειδή ούλλα στην Κύπρο λειτουργούν με Mέσο τη στιγμή που κάμνουν ακριβώς το ίδιο πράμα. Η δικαιολογία: «αφού έτσι παίζεται το παιγνίδι, παίζω το με τους κανόνες τους για να επιβιώσω. Είμαι μαλάκας εγώ ρε κουμπάρε;».
  2. Αφού έβρουν δουλειά, ακολουθεί δάνειο για αγορά Mercedes των €50,000+, επειδή μόνο έτσι θα είναι IN για να πηαίνουν πάνω-κάτω μες την Μακαρείου χωρίς λόγο. Άφθονη ενέργεια και φτηνά καύσιμα...και φυσικά επειδή έτσι πέφτουν οι νεοκύπριες!
  3. Γοράζουν ότι εν της μόδας επειδή είδαν τον/την ΤΑΔΕ να το φορεί
  4. Δεν ασχολούνται με πολιτικά επειδή δήθεν «ούλλοι οι πολιτικοί εν το ίδιο σκατό» και δεν διαβάζουν εφημερίδα διότι «εβαρεθήκαν τα ούλλα». Την ίδια ώρα εν παsh πατριώτες τζιε για ούλλα έχουν άποψη.
  5. Αφού δήθεν πλέον ωρίμασαν οι καρποί, χαρτώνουνται όποιον έβρουν μπροστά τους για να πνάσουν οι γονιοί τους τζιε για να καλύψουν τζιε οι ίδιοι τις δικές τους ανασφάλειες !
  6. Ακολούθως....φέρνουν Φιλιππινέζα, πάλε επειδή εν ΙΝ, και καταντούν μέσα στα σπίτια τους οι μεγαλύτεροι ιμπεριαλιστές επειδή βαστούν 5 λίρες παραπάνω. Έχουν τους μετανάστες να τους δουλεύκουν 16 ώρες την ημέρα με το πρόσχημα «διώ της τζιε 300 ευρώ τον μήνα, τι άλλο θέλει; στην χώρα της πόσα πιάνει δηλαδή; Αν δεν της αρέσκει να πάει πίσω». Την ίδια ώρα κατηγορούν τον μάστρο τους επειδή αφήνει τους 1 ώρα παραπάνω στο γραφείο. Το διεθνές δίκαιο τζιε τα ανθρώπινα δικαιώματα σταματούν λλίο έξω που το κάντζιελλο του σπιθκιού τους. Μάλλον 5 μέτρα που το πεζοδρόμιο επειδή τζιε τζείνο εκάμαν το δικό τους για να παρκάρουν πάνω το Mercedes των €50,000+ (το οποίο δεν είναι δικό τους αλλά της Τράπεζας) !
  7. Το κερασάκι στην τούρτα: Κάμνουν κοπελλούθκια...και έχοντας πλέον εκπληρώσει όλους τους στόχους της ζωής τους, ξεκινούν να βάλλουν στόχους πάνω στις ζωές των κοπελλουθκιών τους έτσι για να αποκτήσει ΞΑΝΑ ενδιαφέρον η ζωή τους.
Homo Habilis
***Όλα τα ζώα δικαιούνται ίσες ευκαιρίες.

2 comments:

  1. to kerasaki einai oti kamnoun blog kai grafoun oti malakia tous katevei. kati san kai esas diladi

    ReplyDelete
  2. to kerasaki einai oti kati malakes san esena file mou pou den exoun idea poso aidiastikoi kai malthakoi ekatantisamen oi kypreoi. En kala pou lale o filos homo habilis. To oneiro ton kypreon eine na exoun mercedez. Pou tziame tzie katw tipote en exei endiaferon i zoi tous pleon

    ReplyDelete